"Begin volgend jaar willen we onze vestiging in Noord-Amerika openen"

Mechatronix maakt zich op voor de lancering van zijn Noord-Amerikaanse vestiging in januari volgend jaar. De deelname aan de Canadian Greenhouse Conference is een kleine, maar belangrijke stap op weg naar het betreden van deze markt. Volgens Koen Vangorp, CEO van het bedrijf, verwachten ze in november de DLC-certificering voor hun lampen te behalen. "Deze certificering zal deuren openen in Noord-Amerika, waar de vraag naar volledig flexibele belichtingsoplossingen toeneemt, omdat het telers in staat stelt om te groeien met optimale efficiëntie en tegen de laagste operationele kosten, zelfs in het licht van stijgende energiekosten."

Terwijl Mechatronix zijn debuut maakt op de Canadian Greenhouse Conference, die deze week wordt gehouden in Niagara Falls, Canada, bruist het team van de voorbereidingen. Hun inspanningen reiken echter verder dan de beurs. Het bedrijf is bezig met het opzetten van een Noord-Amerikaanse vestiging, die begin volgend jaar geopend zal worden, compleet met kantoren, een productiefaciliteit en een onderhouds- en servicecentrum. Dit alles in Leamington, het hart van de Canadese tuinbouwsector, maar ook om de volledige Canadese en Amerikaanse markt te bedienen.

Voldoen aan de vraag naar flexibiliteit
Volgens Koen willen Canadese en Amerikaanse telers graag de flexibiliteit van hun belichtingssystemen vergroten. De driekanaals, 1250 watt armaturen van Mechatronix bieden de veelgevraagde veelzijdigheid waarnaar veel vraag is. "Telers willen de mogelijkheid hebben om naadloos over te schakelen tussen verschillende gewassoorten met verschillende lichtvereisten."

Bovendien zijn deze flexibele oplossingen geschikt voor lopend onderzoek naar de invloed van verrood licht op verschillende gewassen. Koen: "Met onze flexibele oplossing kunnen telers hun instellingen aanpassen op basis van de nieuwste inzichten in best practices voor hun gewassen."

Operationele efficiëntie waarborgen
In een snel groeiende Noord-Amerikaanse markt met toenemende concurrentie is kosteneffectiviteit van het grootste belang. Hoewel subsidies de initiële investeringskosten kunnen helpen verlagen, zijn operationele kosten, met name energiekosten, een kritische overweging. Energieprijzen variëren aanzienlijk in de Verenigde Staten en hoewel ze in Canada relatief laag zijn, wordt een opwaartse trend verwacht. Koen benadrukte: "Het minimaliseren van operationele kosten, inclusief energie-uitgaven, is tegenwoordig cruciaal en zal in de toekomst nog belangrijker worden."

DLC-certificering
Mechatronix streeft naar DLC-certificering (DesignLights Consortium) voor zijn armaturen, een essentieel keurmerk in de tuinbouwmarkt. "We zijn bezig met het certificeren van al onze twee- en driekanaals armaturen. We geloven dat deze volledige LED-oplossingen telers in staat zullen stellen om hun teeltinspanningen te maximaliseren, zowel nu als in de toekomst."

Voor meer informatie:
MechaTronix
www.horti-growlight.com

Patrick Casteleyn
pcasteleyn@mechatronix-asia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.