GrootGroenPlus 2023 blikt terug op zonnige editie

Tholen - Zoveel zon als deze editie heeft GrootGroen in zijn 33-jarig bestaan misschien nog nooit meegemaakt. Niemand die zich daar echt over zou willen beklagen natuurlijk, maar het had mogelijk wel een rem op de toeloop. Kwekers hadden nog werk op het bedrijf en mogelijk dat de retailkant ook nog wat drukker is dan gebruikelijk rond deze tijd van het jaar. Tegelijkertijd waren standhouders goed te spreken over de aanloop.


Jeroen Surminski, Lenny Christiaans en Bjorn van Megen van Euro Tree; Nathalie Borsens van MEER Plant; Joshua Beuk van Mayer; en Michel en Niels van TTA in gesprek met Gert Jan en Rien van Boomkwekerij M. Koevoets

Klik hier voor onze fotoreportage

De boomkwekerijbeurs werd dit jaar op een andere locatie gehouden dan de afgelopen jaren, te weten op Treeport in Rijsbergen (Zundert). Zoals gebruikelijk werd de beurs voor het leeuwendeel bevolkt door boomkwekers en presenteerden daarnaast ook enkele toeleveranciers hun oplossingen, m.a. op het gebied van mechanisatie.

Steady
De markt voor boomkwekerijproducten is 'steady' te noemen, vraag je het de kwekers dan is dat wat je 9 van de 10 keer terugkrijgt. De boomkwekerij is, zo zou je kunnen stellen, een van de agrarische niches die goeddeels ontkomt aan de verduurzamingswoede die zich vanuit overheden opdringt. Geen dwingende roep om afschalen en uitkopen, geen enorme uitschieters in energieverbruik en bovendien een product dat overwegend gebaat is bij geduld en niet teveel interferentie.

Zoals voorheen was de beurs opgebouwd volgens het IKEA-principe. Vanuit een centrale hal kun je drie kanten op, waarbij je telkens een lus maakt en weer op het centrale plein terug komt. Aldaar werden noviteiten gepresenteerd en vond men de catering.

Meer informatie over de beurs vindt u hier.

Klik hier voor onze fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.