Discussie over glyfosaat leidt tot onbegrip en verwarring

De milieurisico's van het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen moeten zoveel mogelijk worden teruggedrongen. Dat benadrukken WUR-onderzoekers Violette Geissen en Pieter de Wolf. Violette en Pieter nemen deel aan een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer. Ron Mulders, portefeuillehouder Gezonde Planten, benadrukt tijdens het gesprek dat er met specialistische mensen gesproken moet worden in de discussie over het middel glyfosaat.

De discussie leidt tot framing, polarisatie, onbegrip en verwarring. Ron benadrukt dat er aandacht moet zijn voor gezondheid. Daarbij hoort gezond leven en een gezond voedingspatroon. In Nederland maken we goede spinazie en appels en het uitgangspunt moet blijven om dat te blijven doen. Het gesprek wat we moeten gaan voeren volgens Ron is: hoe houden we voedsel beschikbaar en betaalbaar voor Europeanen. "Onze energie moeten we richting op het betaalbaar houden van voedsel in Nederland," aldus Rob.

De inbreng van Rob is hieronder te bekijken:

Bron: WUR & LTO Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.