"Glastuinbouw dubbel geraakt in plannen kabinet"

Uit een recente verkiezingspeiling van AgriDirect, gehouden tussen 29 september en 1 oktober en online ingevuld door 995 boeren en tuinders, blijkt dat bijna 7 op de 10 agrariërs hun stem zouden toekennen aan de BoerBurgerBeweging (BBB) als er op dit moment verkiezingen zouden plaatsvinden.

Kritische teksten op de kabinetsplannen, zoals gepresenteerd tijdens Prinsjesdag, helpen daarbij vast mee. Op sociale media delen diverse telers onderstaande Kamerbijdrage van Caroline van der Plas tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen. Ook vandaag wordt er in Den Haag gedebatteerd over de financiële plannen.

Overigens zijn meerdere partijen kritisch aangaande de kabinetsplannen die de glastuinbouwsector raken. Afgelopen week, tijdens een debat over klimaat en energie, toonde SGP'er Chris Stoffer zich bijvoorbeeld ook kritisch.

"De energiebelasting gaat niet met tien of twintig procent omhoog, niet met honderd procent, maar met vierhonderd procent. Een verviervoudiging. Het verlaagde tarief is ingevoerd omdat de energielasten in de glastuinbouw relatief heel groot zijn, tuinders vooral in de tweede en derde, en niet in de vierde schijf vallen, en de lastendruk daarom niet evenredig zou zijn. Tegelijkertijd was al invoering van een effectiever CO2-sectorsysteem afgesproken. Ik vind het kabinetsvoorstel niet rechtvaardig en niet werkbaar. Hoe krijgen ondernemers zo een eerlijke kans?"


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.