Aardyn overgenomen door Gaia Energy: Vaart achter meer dan 25 geothermieprojecten

Gaia Energy, de nieuwe naam van Tullip Energy Exploration & Development, neemt Aardyn over. Met deze keuze wil Gaia Energy vaart zetten achter de ambitie om een geothermisch potentieel van 500 MW, verdeeld over een portefeuille van meer dan 25 projecten, te realiseren.

De aandeleninvestering is bedoeld voor de uitbreiding en bouw van nieuwe geothermiebronnen, strategisch gepositioneerd naast de bestaande geothermische activiteiten binnen Aardyn’s en Gaia Energy's portefeuille.

Gaia Energy heeft een samenwerking met IPS Geothermal Energy Group en 85 Degrees Renewable Group, waarmee gezamenlijke ontwikkelingsinitiatieven voor een groot aantal geothermieprojecten zijn ontplooid. Dit consortium beschikt gezamenlijk over een groot aantal geothermische vergunningen en assets in heel Nederland.

Aardyn is als full-service ontwikkelaar en operator actief in glastuinbouw- en stedelijk gebied. In de afgelopen jaren heeft het met het eigen team van 35 professionals een portfolio opgebouwd met diverse projecten in de ontwikkelings-, bouw- en actieve exploitatiefase. Aardyn blijft als zelfstandig bedrijf actief op die projecten waar het een opsporingsvergunning heeft.

Meer dan 25 projecten
Met de voltooiing van deze overname hebben Gaia Energy en Aardyn een portfolio van geothermieprojecten over heel Nederland. De inzet van Aardyn en Gaia Energy is en blijft gericht op de voortgang en realisatie van de meer dan 25 actieve projecten waar momenteel een opsporingsvergunning voor is. Met die projecten is het doel om in de komende acht jaar de warmtetransitie in Nederland een boost te geven door 500 MW aan geothermische energie te ontsluiten.

Nico Kuipers, medeaandeelhouder Gaia Energy, spreekt zijn enthousiasme uit: “Deze overname markeert een stap in de richting van het realiseren van onze visie op duurzame geothermie in Nederland. Met een groeiend portfolio aan projecten en een met een sterk team zijn we klaar om de Nederlandse geothermiemarkt verder vooruit te helpen."

Jos Huizing, medeaandeelhouder Gaia Energy voegt toe: “We zijn trots op de reis die ons tot dit punt heeft gebracht. Met Gaia Energy zien we een spannende toekomst voor onze projecten, ons team en voor duurzame energie in Nederland."

Bas van Dun: directeur Aardyn: “Door deze overname kunnen we als Aardyn blijven doorondernemen. Het bredere portfolio aan projecten en de gecombineerde kennis en expertise maken dat we met onze verschillende aardwarmteprojecten nog beter en efficiënter onze bijdrage kunnen leveren aan de warmtetransitie in Nederland."

Voor meer informatie:
Gaia Energy B.V.
www.gaianrg.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.