Event bij Natuur Technische Instituut (Natin) op 19 oktober 2023

Jaarlijks organiseert Stichting d’ONS sinds 2008 in Paramaribo, Suriname, een congres om ervaring en kennis te delen over de verduurzaming van de landbouw. Tevens worden awards uitgereikt aan de top 3 van de meest duurzamere telers. Het congres wordt georganiseerd in Torarica, kent sprekers en wordt altijd druk bezocht door ngo’s, relevante organisaties en boeren. De gemiddelde leeftijd is echter hoog.

Betrekken van jongeren in 2023
In 2023 zal voor het eerst uit een ander vaatje worden getapt. De stichting kiest ervoor om de jeugd in Suriname de ruimte te geven. Het idee is ontstaan om in 2023 jongeren te gaan betrekken. Het zou goed zijn om het werk en de verduurzaming van de land- en tuinbouw onder de aandacht te brengen van jongeren zoals die studeren op het MBO van NATIN. NATIN is de enige agrarische school die toekomstige boeren en telers van Suriname levert.

Jongeren en duurzame ontwikkeling in de landbouw hebben de toekomst
De bedoeling is om de volgende bijeenkomst te organiseren op het terrein van en in de klaslokalen van NATIN.

Onderdeel van de dag is dat er 2 studiebeurzen ter beschikking worden gesteld aan 2 MBO studenten, die een presentatie geven over hun keuze voor de landbouw. Beoordeeld zal worden op o.a. intrinsieke motivatie. De studenten kunnen dan een jaar gaan studeren op de Lentiz MBO school in de gemeente Westland.

Een ander onderdeel van de dag is dat er prijzen worden uitgereikt ter stimulering aan twee prijswinnaars die al eerder werden onderscheiden (€ 1000,- per prijs) met een award. Dan hebben we het over de winnaars van de afgelopen 10 jaar, die we in juni 2023 hebben bezocht.

In de ochtend komen een aantal sprekers aan het woord en in de loop van de ochtend vinden er in de diverse lokalen van het NATIN verdiepende sessies plaats. Buiten kunnen studenten demonstraties geven, kunnen er duurzame landbouwers producten verkopen of laten zien. De gedachte is dat het bruist en dat er wat te beleven valt, ook een goede plek om mensen te ontmoeten die bezig zijn met de verduurzaming van de landbouw in Suriname.

Organisatie
De organisatie wordt gedaan door Stichting d’ONS in samenwerking met studenten van AERES, studenten van NATIN, vrijwilligers van stichting d’ONS, Koppert Cress, gemeente Westland, provincie Flevoland, Rijk Zwaan en het ministerie van LVV.

Bron: Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.