Duits tuinbouwverbond pleit voor lagere elektriciteitsprijzen

Het Zentralverband Gartenbau (ZVG) roert zich, niet voor het eerst de afgelopen tijd, over energie-ontwikkelingen die de Duitse tuinbouw raken. De tuinbouwvereniging is kritisch op de industriële elektriciteitsprijs in Duitsland. Men pleit voor lastenverlichting, ook voor het middel- en kleinbedrijf.

“In plaats van de voorkeur te geven aan individuele sectoren van de economie, zou de hele economie moeten worden ontlast – bijvoorbeeld door de elektriciteitsbelastingen en extra elektriciteitskosten te verlagen”, benadrukt ZVG-secretaris-generaal Bertram Fleischer.

Hij wijst erop dat de tuinbouw in Duitsland wordt gekenmerkt door kleine en middelgrote bedrijven. De energie-intensieve glastuinbouwbedrijven hebben last van hoge energie- en verwarmingskosten. Politici hebben erkend dat de sector wordt getroffen door de rem op de gasprijs. Dit geldt ook voor de hoge elektriciteitskosten.

Op 29 september 2023 kwam de Bondsraad bijeen om een te praten over een ontwerpresolutie van Saarland en Beieren die de federale regering vraagt zo snel mogelijk een concept voor een industriële elektriciteitsaankoopprijs te presenteren, die niet alleen grote industriële bedrijven omvat, maar ook kleine en middelgrote industriële bedrijven. Voor de ZVG gaat deze toevoeging niet ver genoeg.

Bron: Zentralverband Gartenbau


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.