Limex viert 30-jarig jubileum met open dag

Tholen - Limex bestaat 30 jaar en dat werd afgelopen weekend gevierd met een open dag. De bedoeling was vooral relaties uit de directe omgeving te trakteren op een rondleiding (en vlaai, natuurlijk) maar, zo vertelt directeur Joep Janssen, ook vanuit Duitsland en andere hoeken van het land kwamen klanten en toeleveranciers. “In totaal kwamen er bijna 400 man, echt indrukwekkend, we hebben nog net geen lokaal verkeersinfarct veroorzaakt.”


Een foto uit de oude doos (uit 1993). Joep is de jongen rechtsonder. Bron: Facebookpagina Limex

Limex maakt wasmachines voor trays, kratten, karren, emmers, drijvers en meer voor bedrijven in de tuinbouw. Voortdurend is men bezig deze machines verder te ontwikkelen, te verduurzamen en af te stellen op nieuwe eisen uit de markt. Het klantportfolio is indrukwekkend en wereldwijd, het terugdringen van waterverbruik, het recyclen van het water en het naar een hoger plan tillen van de (teelt)hygiëne garanderen, samen met bijvoorbeeld besparingen op energie en arbeid, aanhoudende belangstelling.

De machinebouwer had voor het bezoek een mooie route door het bedrijf uitgestippeld. Er werd gepresenteerd hoe een project doorgaans wordt aangevlogen, er werd gedemonstreerd hoe de verschillende trays en emmers etc. gewassen worden, en ook kon men een kijkje nemen bij verschillende machines in aanbouw. Ook kon men een karrenwasser, die op het punt staat te worden uitgeleverd, bewonderen, en tot slot kreeg men een kijkje in de materialenopslag.


Vader en zoon

NFT goten
Een ontwikkeling waar de komende jaren met hernieuwde energie op zal worden ingezet is het bouwen van wasmachines voor zgn. NFT goten (goten voor teelt op water). “Drijvers en drijvende platen wassen we al heel lang maar die goten zijn veel moeilijker, veel technischer”, vertelt Joep. “We hebben drie machines draaien die dat kunnen – een bij een klant in Amerika, een in Denemarken en een in Nederland – maar daar hebben we het tot nog toe bij gelaten. Voor elke goot moet je weer kijken hoe je die fatsoenlijk door de machine kunt halen en dat is technisch gezien nog niet zo makkelijk. Maar, het enthousiasme van alle drie deze referenties is dermate groot, dat het ons heeft overtuigd nieuwe aanvragen de komende tijd toch weer in behandeling te gaan nemen. Mogelijk zijn er dan nog steeds opdrachten die we moeten weigeren, maar in principe willen we de uitdaging aangaan.”

Het bedrijf is niet de enige machinebouwer in de wereld die deze goten wast, maar naar eigen zeggen wel de enige die ook het water opvangt, filtert en hergebruikt. Kijkend naar de toekomst verwacht men wat dat betreft dan ook een blijvende interesse. “Op de langere termijn zal de belangstelling voor hygiëneverbeteringen en duurzaam gebruik wereldwijd toenemen. Voor ons is het zaak voorop te blijven lopen en voortdurend verder te ontwikkelen. Als we dat doen, dan zitten wij de komende jaren niet zonder werk.”

Voor meer informatie:
Limex Machine Exploitatie B.V.
Industrieterrein 120
5981 NC Panningen
Tel.: +31(0)77 307 44 12
E: sales@limex.nl
www.limex.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.