Twee tuinbouwkandidaten op de lijst bij CDA

Het CDA heeft op haar kieslijst twee kandidaten die zeggen specifiek het belang van de tuinbouw in de Kamer te willen benadrukken. Jenny Vermeer #20 en Floris Out #30 zijn beiden werkzaam bij een familiebedrijf binnen de tuinbouw en kennen de sector van binnenuit.


De familie Out heeft een boomkwekerij in Hazerswoude-Dorp, die van Vermeer een potplanten- en perkgoedkwekerij in ’s-Gravenzande

Op hun voordracht is de volgende tekst toegevoegd aan het landelijke verkiezingsprogramma.

In het bijzonder vraagt het CDA aandacht voor de tuinbouwsector. In de gehele sector zijn 300.000 mensen werkzaam en met de kennis en innovatie, onder meer op het gebied van de zaadveredeling, is de sector van wereldbelang. De glastuinbouw wil in 2040 klimaatneutraal zijn en maakt hier snelle en significante stappen in; deze transitie wordt nu echter bedreigd. De overheid blijft de sector ondersteunen in haar doel om nog sneller klimaatneutraal te worden, in de leverzekerheid van CO2 en in de innovaties rond waterzuivering en gewasbescherming.

Specifiek voor de tuinbouw moet de reconstructie nieuw leven worden ingeblazen om te voorkomen dat strategisch gelegen gronden worden opgekocht door speculerende ontwikkelaars, maar behouden blijven voor deze sector.

Vermeer en Out zijn momenteel druk bezig om hun gezamenlijke campagne voor de tuinbouw uit te rollen.

Voor (aan-)vragen of ideeën zijn zij te bereiken via:

Jenny Vermeer
Tel.: 06 46 11 67 36
jenny.vermeer@CDA.nl

Floris Out
Tel.: 06 22 09 77 36
floris.out@CDA.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.