Regiobijeenkomst Brabant/Zeeland in teken van energie, water en toolkit

De regiobijeenkomst van de regio Brabant/Zeeland stond in het teken van onder meer het energiedossier, de impactanalyse gewasbescherming en de Kader Richtlijn Water. Op 21 september vond de regiobijeenkomst van de regio Brabant/Zeeland plaats bij De Kruidenaer in Etten-Leur. Tijdens de bijeenkomst van Glastuinbouw Nederland praatte Adri Bom-Lemstra de leden bij over de actualiteit van de belangrijkste thema's van de glastuinbouw, werd stilgestaan bij diverse regionale onderwerpen en is er volop aandacht voor de toolkit 'Gezondheid & Geluk' die voor de zomer werd gelanceerd.

Tijdens de bijeenkomst nam Adri Bom-Lemstra de actualiteit in de glastuinbouw onder de loep. Welke energiedossiers hebben prioriteit? Wat doet Glastuinbouw Nederland met de impactanalyse gewasbescherming? Wat is de visie op de huisvesting van internationale medewerkers? Hoe zetten we met elkaar de benodigde stappen richting de Kader Richtlijn Water? Maar ook het belang van nadrukkelijke aanwezigheid van de sector in Brussel kwam in haar presentatie aan bod.

Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezigen een inkijkje in de toolkit door het bekijken van het filmpje "Tuin er niet in".

Regio
Rob van Duijn (vice-voorzitter), René Tielemans (penningmeester en secretaris) en Peter Marinissen zijn tijdens de bijeenkomst benoemd voor hun 2e bestuurstermijn als regiobestuurder. René Tielemans presenteerde tijdens de bijeenkomst het financiële overzicht van de regio Brabant/Zeeland van het jaar 2022. Ook werden de actualiteiten op het vlak van ruimtelijk beleid en energie binnen Brabant en Zeeland toegelicht.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.