VGB en CNV tekenen voor nieuwe CAO

Afgelopen vrijdag zijn VGB en CNV definitief een nieuwe CAO overeen gekomen voor de Groothandel Bloemen en Planten. Vanaf april 2023 hebben de VGB en de vakbonden FNV en CNV intensief overleg gevoerd over een nieuwe CAO voor de Groothandel Bloemen en Planten. Belangrijkste onderwerpen in de onderhandelingen waren de introductie van een nieuw beloningsgebouw en de salarisverhoging.

Na zes onderhandelingsronden heeft dit op 15 augustus jl. tot een cao-resultaat geleid. Een resultaat dat door alle partijen aan hun achterban voorgelegd is. Leden van FNV hebben tegen het caoresultaat gestemd en leden van het CNV hebben voor de nieuwe CAO gestemd. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat alleen het CNV bereid is te tekenen, deelt de VGB.

Nieuwe afspraken
De nieuwe afspraken leiden tot een forse verhoging van de loonkosten voor werkgevers, stipt de VGB aan. Desondanks is die organisatie van mening dat de afspraken recht doen aan marktsituatie en voor werknemers perspectief biedt. VGB betreurt het dat FNV niet heeft mee getekend.

CAO-boekje
Samen met het CNV gaat de VGB komende weken de afspraken verwerken in een digitaal boekje. De belangrijkste punten uit de nieuwe CAO:

  • Looptijd 1 juli 2023 tot 30 september 2024
  • Nieuw loongebouw per 1 januari 2024, waarin verwerkt een verhoging per 1 september jl. en verhogingen van het Wettelijk Minimum loon
  • Algehele loonverhoging gedurende looptijd afhankelijk van inschaling, maar tussen 6 en 18,5%.

De VGB, Vereniging voor de Groothandel in Bloemen en planten, is de brancheorganisatie voor de binnenlandse, importerende en exporterende groothandel in bloemen en planten. Haar leden hebben een jaaromzet van € 5,5 miljard in deze branche en daarmee 80% marktaandeel.

Bron: VGB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.