Oostlandse kerken vieren oogstdankdag op zondag 8 oktober

Het jaar 2023 gaat de boeken is als een uitdaging wat betreft energie. Het is mooi om te zien hoe telers hierop anticiperen, deelt Annie van der Burg bij de aankondiging van een oogstdankdag.

In de winkels en in de supermarkten waren, ondanks de gestegen kosten, weer allerlei smakelijke groenten van eigen bodem te zien. Ook planten en bloemen zijn volop verkrijgbaar. Na een nat voorjaar kwam er een flinke periode zon, gevolgd door een maand donker weer en uiteindelijk weer zon.

Te zien is dat bijna niets te voorspellen is. Er is echter dankbaarheid dat er geoogst kon worden. Daarom vieren kerken in Oostland oogstdankdag. Ze zullen weer versierd zijn met producten die in de streek van Oostland geteeld worden. Dat is elk jaar opnieuw een lust voor het oog.

Op zondag 8 oktober zijn er vieringen in:

  • Bleiswijk: Parochiekerk O.L. Vr. Visitatie, Hoefweg 55, Bleiswijk om 11.00 uur
  • Bergschenhoek: Parochiekerk St. Willibrord, Smitshoek 122, Bergschenhoek om 9.15 uur.
  • Berkel: Parochiekerk O. L. Vrouw Geboorte, Noordeindseweg 102, 2651 CX Berkel om 11.00 uur. Na de viering bent u allen van harte welkom voor een kopje koffie in het parochiehuis achter de kerk.
  • Pijnacker: Parochiekerk H. Joannes de Dooper, Oostlaan 38, Pijnacker om 11.00 uur. Na de viering is er koffie/thee achter in de kerk.
  • Nootdorp: Parochiekerk H. Bartholomeus, Veenweg 36, 2631 CL Nootdorp om 9.15 uur. Na de viering is er koffie/thee in het parochiehuis.

Voor meer informatie over de oogstdagvieringen kunt u contact opnemen met Annievdburg@outlook.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.