Subsidiepot voor innovatie nog niet leeg in regio Arnhem-Nijmegen

Greenport Gelderland zet zich al bijna 10 jaar in voor de ontwikkeling van de glastuinbouw in de provincie Gelderland. Dat doet ze door het organiseren van bijeenkomsten en trainingen, maar ook door het subsidiëren van innovatieprojecten. In de afgelopen jaren hebben al verschillende samenwerkingsverbanden van tuinders gebruikgemaakt van de subsidieregeling ‘Greenport Gelderland Innoveert’.

Ook in de regio Arnhem-Nijmegen hebben tuinders met hulp van deze regeling projecten opgepakt. Ze hebben nieuwe machines ontwikkeld, hun energievoorziening verduurzaamd, biologische gewasbescherming toegepast en werkzaamheden in de kas geautomatiseerd. Naast haalbaarheid(studie)projecten passen ook ontwikkel-, test- en demonstratieprojecten binnen de regeling. Dus een breed scala aan innovaties zijn subsidiabel onder deze regeling, speciaal voor de tuinbouw in Gelderland.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet een redelijk eenvoudig projectplan opgesteld worden. In veel gevallen wordt de begroting van het project onderbouwd met offertes van bedrijven die bij de uitvoering betrokken zijn of materialen leveren. Naast een vergoeding voor de inzet van eigen uren, is er een subsidiepercentage van 30%, op kosten voor advies en materialen mogelijk. Er is nog budget beschikbaar voor projecten in de regio Arnhem-Nijmegen. De projecten moeten eind 2024 geheel afgerond zijn. Radboud Vorage is als coördinator het aanspreekpunt.

Bron: Greenport Arnhem Nijmegen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.