Terrazza MC en Beaulieu Technical Textiles presenteren samenwerking

"Duurzaam gronddoek duurzaam reinigen is uitkomst voor plantenkwekers"

Tholen - Terrazza MC en Beaulieu Technical Textiles hebben elkaar gevonden als partners op het gebied van onderhoud van gronddoek bij boom- en plantenkwekers. Partijen vinden elkaar op het gebied van marketing en productontwikkeling, als ook in het aanwenden van elkaars netwerk. De samenwerking zal worden gepresenteerd op GrootGroenPlus.

Terrazza MC produceert en verkoopt reinigingsmachines voor de professionele markt. Met de Terrazza Geotex PRO kan gronddoek worden gereinigd met gebruikmaking van niets meer dan koud water en een gepatenteerde borsteltechnologie. Bovendien zijn de machines recentelijk voorzien van elektromotoren, waardoor het reinigen van het gronddoek niet alleen chemievrij maar ook 'CO2-neutraal' kan geschieden.

Beaulieu is een Belgisch fabrikant van agro-textiel en heeft recentelijk Recover geïntroduceerd, een nieuw geweven gronddoek dat voor 30 procent bestaat uit gerecycled materiaal. Ook komt bij de productie ervan 35 procent minder CO2 vrij. Het doek is UV-bestendig en gaat minstens 10 jaar mee.

Beaulieau is een groot bedrijf en heeft een wereldwijd (verkoop)netwerk. Terrazza MC is vergelijkenderwijs veel kleiner, hoewel ook hun machines ingang vinden in zo'n twintig landen, zo vertelt directeur Dany Mestdag. "Reinigen zonder chemie en het verduurzamen van de productie is waar het om draait. Van beide kanten kunnen wij hier een bijdrage aan leveren en we vullen elkaar mooi aan. De samenwerking zoeken en vinden we ook aan de ontwikkelingskant, waarbij we bijvoorbeeld kijken hoe slijtage aan het doek door reiniging tot een minimum beperkt kan worden."

NB. Boomkwekerij Willy De Nolf NV uit Waregem heeft het nieuwe gronddoek laten leggen en is er uiteraard goed over te spreken. Ook is hij al jarenlang een tevreden gebruiker van de Geotex PRO-machines van Terrazza. In dit artikel op Boom in Business vertelt hij over het grote belang van een schoon gronddoek.

Voor meer informatie:
Terrazza MC
Dany Mestdag
dany.mestdag@terrazzamc.be
www.terrazzamc.be

Beaulieu Technical Textiles
www.beaulieutechnicaltextiles.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.