Rosa Eskelund, Roses Forever:

"Het leek onmogelijk maar de Infinity is aangekomen in Nieuw-Zeeland"

"Het is verbazingwekkend hoe snel het allemaal is gegaan, als je bedenkt hoe moeilijk het is om plantmateriaal vanuit de EU naar Nieuw-Zeeland te sturen," zegt Rosa Eskelund van Roses Forever. Op de IPM Essen in 2023 ontmoette ze de Nieuw-Zeelandse kweker Ambrosia Nurseries, en vorige maand, na een intensieve periode met veel geregel, kwamen de eerste kleine 'baby' Infinity rozen aan in Nieuw-Zeeland.


Rosa Eskelund met de nieuwe Yellow Infinity.

De fytosanitaire regelgeving in Nieuw-Zeeland is erg streng. Er zijn veel documenten nodig en de planten moeten 100% vrij zijn van veenmos.

Links de rozen in de quarantainekas in Nieuw-Zeeland en rechts het vliegtuig dat landt met de jonge planten in Christchurch,
Nieuw-Zeeland. Rechtsonder een impressiefoto van Infinity.

"De dag dat de planten aankwamen trokken we allebei - zij in Nieuw Zeeland en ik hier in Denemarken - een fles champagne open. Toen het vliegtuig landde, waren we erg nerveus of alles wel in orde was, en gelukkig was dat zo."

Nu worden de planten gekweekt in een quarantainekas op locatie. "Hier moeten ze een half jaar blijven voordat ze worden vrijgegeven en naar de kwekerij mogen. Deze kwekerij start dan met de productie van Infinity rozen in pot. Ambrosia is zo enthousiast dat ze zelfs al begonnen zijn met het ontwerpen van hun verpakking."

Een greep uit de selectie Infinity-rozen.

Maar waarom heeft Ambrosia besloten om de Infinity rozen naar Nieuw-Zeeland te halen? Rosa: "Ze waren onder de indruk van de zeer duurzame, grote, gevulde bloemen van de Infinity roos. Bovendien zijn ze gemakkelijk te kweken, in slechts 10 weken." De serie bestaat nu uit zeven kleuren: Roze, Wit, Rood, Zalm, Geel, Roze en Cerise."

Harley Eskelund van Roses Forever, met een tray Princess of Infinity.

"Wij van Roses Forever kijken uit naar de samenwerking voor de komende jaren en bedanken zowel Pligt Professionals als BM Roses in Nederland voor het openen van hun kassen voor onze nieuwe Nieuw-Zeelandse teler, alwaar zij er kennis mee konden maken en konden zien en leren hoe deze zo optimaal mogelijk geteeld worden."

IFTF en IPM Essen
De Infinity rozen zien en het team van Roses Forever team zullen aanwezig zijn op de IFTF in Vijfhuizen, Nederland in 2023, en op de IPM Essen 2024 in Essen, Duitsland.

Voor meer informatie
Roses Forever
Rosa Eskelund
Tel.: +45 51 57 19 90
Re@roses-forever.com
www.roses-forever.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.