En daarmee officieel goedgekeurd voor gebruik in biologische teelt in Spanje

Growcoon toegevoegd aan Spaanse bio-inputlijst

Dat Growcoon geen schade toebrengt aan het milieu is een feit en wordt onderschreven door het OK Compost certificaat. Na afbraak blijft er niets achter behalve water en CO2. Voor toepassing in de biologische teelt moet een product echter eerst formeel goedgekeurd worden. Evaluatie en regelgeving hieromtrent wordt gevormd op Europees niveau (uitgevoerd door FiBL: Forschungsinstitut für Biologischen Landbau) en kan al dan niet worden overgenomen per land. Het kan dus per land verschillen of een product gebruikt mag worden in de biologische teelt, of niet.

Growcoon voldoet volgens FiBL aan de internationale normen voor biologische landbouw. Het staat al een aantal jaren op de Nederlandse Skal-inputlijst. En ook Frankrijk (Ecocert) erkent het product al enige tijd. Onlangs werd bevestigd dat Growcoon ook is toegevoegd aan de inputlijsten van Duitsland en Italië. En nu dus ook Spanje, meldt Maan Group. Goed nieuws, want er wordt al geruime tijd veel interesse getoond in Growcoon vanuit de biologische sector. Ook in biologische teelten draagt de Growcoon sterk bij aan de ontwikkeling van een stevige wortelkluit en dus een weerbare en gezonde plant, die bestand is tegen allerlei invloeden van buitenaf.

Voor meer informatie:
Maan Group
Klipperweg 16
8102 HR Raalte
Tel: 0572 35 27 71
info@maan-group.com
https://growcoon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.