Pymwymic en Horticoop investeren in Vivent

Investeringsmaatschappij Pymwymic en Horticoop hebben zich ingekocht in het Zwitserse Vivent, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van plantsensoren. Het gaat over 'een aanzienlijk belang'. Over bedragen en percentages worden geen mededelingen gedaan.

De biosensor/fitbit voor planten van Vivent waarschuwt ver voordat visuele symptomen zichtbaar zijn zodat telers de juiste teeltmaatregelen kunnen nemen. Vivent’s Biosensor is het eerste commerciële diagnostisch systeem voor de gezondheid van gewassen dat is gebaseerd op plantelektrofysiologie. Plantelektrofysiologie gebruikt het interne elektrische signaalnetwerk van planten om groei, voortplanting en verdediging te coördineren.

De oplossingen van Vivent worden met succes toegepast in hightech kassen en vertical farms en worden in toenemende mate gebruikt voor vollegrondsteelten, zoals aardappelen, appelen, druiven en suikerbieten. Dit betekent dat Vivent een breed scala aan telers en gewassen in Europa en Noord-Amerika kan bedienen.

Voor meer informatie:
Vivent
www.vivent.ch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.