VHC neemt Kwekerij WICO Flowers over en groeit naar 24,5 ha santini productie

Tholen - Van Helvoort Company (VHC) neemt per 1 oktober 2023 de chrysantenkwekerij WICO Flowers over van Gert en Gerdi van Genderen in Gameren. Door deze overname versterkt VHC zijn positie op het gebied van santini.

De huidige productie van WICO Flowers - diverse chrysantenrassen - worden door VHC overgenomen. Eind 2023 zal er een overgang naar santini productie plaatsvinden. Door de overname groeit de productie naar circa 125 miljoen stelen per jaar en het areaal naar 24,5 hectare.


Henk, Frans, Evert en Gert van Helvoort

“Wij zijn blij dat we deze uitbreiding kunnen verwezenlijken”, aldus Evert van Helvoort. “Na de recente overname van 2,5 ha kas in Brakel en 6 ha kas in Poederoijen zien wij nog steeds een groei voor ons bedrijf en ons product. Aan de koperskant zie je een verdergaande consolidatie en de vraag naar één loket voor santini, daar spelen wij met onze groei op in."

Binnen het chrysanten assortiment groeit het aandeel santini de laatste jaren. Een van de redenen is dat chrysanten de laatste paar jaar flink duurder zijn geworden. De consument zoekt naar alternatieven en de santini is wat dat betreft een van de mogelijkheden. Landelijk 'staat' er nu 75 a 80 ha santini.

WICO Flowers beslaat acht ha grond waarvan drie ha glas. "Er zijn voor nu geen concrete bouwplannen, maar het perspectief daartoe is een van de voornaamste redenen dat we juist dit bedrijf gekocht hebben."

Met de verkoop van hun bedrijf kun Gert en Gerdi van Genderen de focus nu volledig kunnen richten op hun andere bedrijf, GG Flowers.

Voor meer informatie:
VHC
Molenkampsweg 15b
5306 VN Brakel
T: +31 (0)418 67 71 55
www.vanhelvoortcompany.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.