Klaar voor Proflora 2023?

Volgende week, op 4 oktober, opent het internationale zaken- en expositiecentrum Corferias in Bogota, Colombia, haar deuren voor Proflora. Dit jaar viert de driedaagse beurs haar 30e verjaardag en tijdens dit speciale jaar zullen meer dan 300 exposanten uit 18 landen hun producten en diensten tonen en worden er meer dan 7.000 bezoekers uit bijna 60 landen verwacht.


Voor meer foto's en een indruk van de beurs klikt u hier voor het fotoverslag van FloralDaily van Proflora 2019.

"Door de laatste trends en innovaties in de bloemensector te tonen, is Proflora een plek waar de elite van de internationale bloemenmarkt goede relaties kan aangaan die hun zakelijke inspanningen ten goede komen. Tijdens Proflora zal Flowers of Colombia hun betrokkenheid tonen bij het land, met de plattelandsgemeenschappen en met de 200.000 directe en indirecte formele banen die het elk jaar genereert. Op deze manier tonen we de belofte van onze bloementelers om assertief te reageren op nieuwe consumenten, op hun behoeften en op een duurzame handel in het algemeen," zegt Augusto Solano, voorzitter van Asocolflores.

Proflora werd in de vroege jaren negentig voor het eerst georganiseerd met het doel om in de toekomst te groeien. Vandaag de dag staat de beurs niet alleen bekend om het aantal bezoekers (verwachte cijfers voor deze beurs: meer dan 300 exposanten uit 18 landen en 7.000 bezoekers uit 60 landen), maar ook om de kwaliteit van de bloemenpresentaties, de internationale deelname en de prominente rol van de nieuwe rassen, die de innovatie in de Colombiaanse bloementeelt laat zien.

De belangrijkste verenigingen binnen de bloemensector wereldwijd hebben hun deelname aan dit internationale evenement al bevestigd, zoals de Society of American Florists (SAF), de Wholesale Florist & Florist Supply Association (WF&FSA), America's Flower Connection (AFIF), de American Floral Endowment (AFE), de California Association of Flower Growers & Shippers (CALFLOWERS), That Flower Feeling Foundation en de International Fresh Produce Association (IFPA).

Tijdens dit evenement kunnen deelnemers elkaar ontmoeten en contacten leggen voor de ontwikkeling van hun bedrijf. Een van de belangrijkste stimulansen voor nieuwe zakelijke banden zijn de bezoeken van inkopers aan de Colombiaanse bloemenkwekerijen. Tijdens deze bezoeken kunnen de kopers de kwaliteit, rassen en diversiteit van de bloemen observeren en kunnen ze ook de duurzaamheid vanuit sociaal, economisch en ecologisch oogpunt controleren, die de pijlers vormen van de Colombiaanse bloementeeltsector.

"Proflora heeft een lange weg afgelegd sinds Asocolflores haar eerste beurs organiseerde. Het werd al snel een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor de wereldwijde bloementeelt, waar internationale banden hechter worden en hard wordt gewerkt om nieuwe markten aan te boren," zegt Solano.

Daarnaast organiseert Asocolflores tijdens Proflora haar Varieties Contest en reikt ze de Sustainability en Shared Value Awards uit.

Aan de rassenwedstrijd, waar de beste bloemenrassen worden tentoongesteld, nemen dit jaar meer dan 400 bloemenrassen deel in twee modaliteiten: veredelaars, veredelingsbedrijven die nieuwe rassen introduceren die nog niet op de markt zijn gebracht en producenten, bedrijven die deelnemen met een product dat al wel commercieel wordt verhandeld. De belangrijkste veredelaars zullen aanwezig zijn met nieuwe vormen, kleuren en texturen die als leidraad zullen dienen voor de zogenaamde "Key Items" (belangrijkste elementen) voor het bloemenseizoen 2023-2024.

Veredelaars hebben het onderzoek en de kruisprocedures van zaden uitgevoerd in verschillende laboratoria over de hele wereld. Het hele proces voorafgaand aan de introductie van een nieuw ras op Proflora 2023 duurt tot wel 6 jaar.

Voor de Sustainability and Shared Value Awards is er een deskundige jury om de inspanningen en het werk van de aangesloten bedrijven te beoordelen op het gebied van de sociale en ecologische ontwikkeling van hun werknemers en gemeenschappen, binnen de context van de millenniumdoelstellingen.

Tijdens elke editie van de Proflora komen mensen van over de hele wereld samen voor bloemen, het leggen van nieuwe contacten en, last but not least, het maken van nieuwe vrienden. Tijdens deze 4 dagen zijn er altijd belangrijke aspecten te vinden voor de ontwikkeling van toekomstige scenario's voor de bloementeelt wereldwijd.

"Proflora is terug; sterker dan ooit. Goede zaken, een wedstrijd die richting zal geven aan de trends in de sector over de hele wereld, ruimte om nieuwe banden te smeden met de vele betrokken actoren, bedrijfsbezoeken gesponsord door Flowers of Colombia en ongeëvenaarde gastvrijheid maken deel uit van de vele redenen waarom iedereen Proflora wil bijwonen."

Voor meer informatie:
Proflora
www.proflora.org.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.