"File op het elektriciteitsnet" leidt tot grote opkomst tijdens Horti Science Café

Tijdens het Horti Science Café van woensdag 20 september bij Bunnik Plants stond het effect van netcongestie centraal. Netcongestie betekent letterlijk "file op het elektriciteitsnet". De opkomst van 70 deelnemers onderstreept het belang van dit onderwerp. De Gemeente Lansingerland hecht waarde aan het informeren van tuinders. Het Horti Science Café is één van de activiteiten om dat doel te realiseren.

Netcongestie kun je het beste vergelijken met de autosnelweg als er file is. Netcongestie betekent dus file op het elektriciteitsnet. Daardoor kun je geen extra auto's meer kwijt of extra aansluitingen op het netwerk kwijt. Een basisschool met slimme energie management past er wel op. Maar grote aansluitingen dus niet meer. In sommige gebieden zijn er teveel terug leveringen zoals zonnepanelen en WKK's zoals in Lansingerland. Er bestaat ook congestie op teruglevering. Dan kunnen er geen nieuwe aansluitingen gerealiseerd worden voor zonnepanelen.

Een voorbeeld van een flexibele oplossing is een tuinder die z'n e-boiler aanzet waardoor er heel veel teruglevering is. Een ander voorbeeld is dat tuinders hun zonnepanelen afschakelen in plaats van terugleveren op het net.

Een video is hieronder te zien.

Bron: LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.