Kinderfestival over glastuinbouw in Bleiswijk

Op zaterdag 7 oktober 2023 opent de WUR, business unit Glastuinbouw in Bleiswijk, haar deuren voor kinderen en hun ouders. In samenwerking met glastuinbouwbedrijven organiseren de Gemeente Lansingerland en de WUR die dag het Horti Science Kidz Festival. Op een interactieve manier kunnen kinderen kennismaken met de wereld van de glastuinbouw. Daarnaast zijn er schminkers, goochelaars, verschillende artiesten en foodtrucks met hapjes en drankjes.

Volg de reis van de paprika
Tijdens het Kidz Festival kan bijvoorbeeld de reis van een paprika worden gevolgd: van klein zaadje tot volgroeide paprika op het bord. Met een stempelkaart kunnen kinderen bij diverse kraampjes opdrachten doen die te maken hebben met de ontwikkelfasen van een paprika. Ook kan er paprika-ijs worden geproefd en zijn er diverse smaaktesten. De meeste Horti Science bedrijven en kennisinstellingen uit Lansingerland hebben een kraampje ingericht, waar kinderen en hun ouders van alles te weten kunnen komen over de producten uit de (glas)tuinbouw.

Wageningen University & Research, business unit Glastuinbouw is te bezoeken voor kinderen en hun ouders op 7 oktober a.s. van 11.00 tot 15.30 uur, Violierenweg 1 in Bleiswijk.

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.