EU wil glyfosaat nog eens 10 jaar toestaan

De Europese Commissie stelt voor de toelating van glyfosaat met nog eens tien jaar te verlengen. Over het voorstel wordt 13 oktober door de lidstaten gestemd.

Het voorstel mag opmerkelijk heten - of eigenlijk, laten we eerlijk wezen, juist ook helemaal niet. De publieke opinie is al jaren fel gekant tegen toelating, de bewijslast voor de schadelijke gevolgen van het gebruik ervan zijn overweldigend en vijf jaar geleden werd de toelating voor slechts vijf jaar verlengd en niet voor de gebruikelijke tien, juist omdat de lobby ervoor - het middel kent de leek als Roundup, een product van Bayer (voorheen Monsanto) en is het meest gebruikte gewasbeschermingsmiddel wereldwijd - zoveel weerstand opriep.

Wat Nederland, in de persoon van demissionair minister van LNV Piet Adema, te zijner tijd stemt is nog onduidelijk. Eerder deze maand riep de Tweede Kamer hem al op tegen te stemmen, waarop hij antwoordde nog geen standpunt te hebben ingenomen.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.