Impressie van de Ornamental Plants and Flowers México 2023

Vorige week, van 12-14 september, vond de vakbeurs Ornamental Plants and Flowers (OPF) México plaats in Mexico-Stad. Dit 3-daagse evenement wordt georganiseerd door IPM Essen en is naar verluidt een van de belangrijkste beurzen voor de sierteeltsector in Mexico. Bezoekers en exposanten uit Latijns-Amerika en het buitenland bezochten de beurs en dit jaar was er ook een Nederlands paviljoen.

Het OPF-programma omvatte planten en bloemen, technologie en innovaties, bloemisterij, tuinieren en landschapsarchitectuur. Aan de bezoekerskant is de beurs vooral gericht op kwekers, landschapsarchitecten, hoveniers en bloemisten.

De beurs vond plaats in Mexico-Stad en volgens de organisatie is deze locatie ideaal omdat 70% van de Mexicaanse kwekers zich in de omliggende teeltregio's op maximaal drie uur rijden bevindt. "Bovendien zullen exposanten en bezoekers profiteren van de nabijheid van Mexico bij de VS als een van de grootste consumentenmarkten voor sierteeltproducten."


Philips stond niet alleen met een stand op de beurs, ze gaven ook een presentatie over 'Philips Led Light Solutions for Ornamental Production' (Foto's: LinkedIn page Guillermo Gonzalez)

Naast een vloer met exposanten bevatte de beurs ook seminars, workshops en demonstraties. Voorafgaand aan de beurs werden enkele bedrijven bezocht, zoals YecaFlora van Ball FloraPlant, waar ze stekgeraniums zonder wortels kweken. De bezoekers kwamen uit Estland, Colombia, Spanje, de VS, Nicaragua, Costa Rica en Mexico.


Bezoek aan YecaFlora (Foto's: Facebook page OPF)

Ben je benieuwd naar een impressie van de show? Er zijn verschillende foto's gemaakt door de organisatie en geplaatst op hun Facebook pagina. Hieronder een aantal foto's:


Opening van de beurs, georganiseerd door OPF Expo-directeur Enrique Arias Velasco

Een presentatie over het gebruik van social media.

Voor meer informatie:
Ornamental Plants and Flowers
rosy.guerrero@opfexpo.com
opfexpo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.