Yan Skates blikt terug op de Interflora World Cup:

Duurzaamheid, is het een trend of een verplichting?

Duurzaamheid is een hot topic, maar is het een trend of een verplichting? Dat is ook wat de Londense Floral Designer Yan Skates van Bespoke Flowers en Netflix's The Big Flower Fight zich afvraagt als hij terugkijkt op de Interflora World Cup die plaatsvond van 7 tot 9 september in Manchester. "Duurzaamheid stond absoluut bovenaan de lijst qua trends, maar de organisatie vroeg daar ook om, dus is het een trend of is het een verplichting?" In dit artikel vertelt hij ons meer over de trends die hij zag op deze grote bloemisterijwedstrijd.

Geen steekschuim
Volgens Skates zijn bloemisten allemaal op zoek naar nieuwe manieren om bloemen zonder steekschuim houdbaar te maken. Daarom zoeken ze naar soorten die beter houdbaar zijn zonder veel water. "Het antwoord daarop lijkt universeel hetzelfde te zijn, waar je ook vandaan komt in de wereld: exoten. Bromelia's, vetplanten, orchideeën, anthuriums, heliconia's, allemaal sterke bloemen waarvan we weten dat ze het lang uithouden in reageerbuisjes, omdat ze op die manier aan de bloemist worden geleverd. De enige die echt tegen die trend inging was Nicolaus Peters uit Duitsland, die dan ook de Interflora World Cup won, met zijn indrukwekkende 1e opdracht die volledig geplukt was bij een lokale bloemenkwekerij of van Engelse cottageplanten."

Draad en wol zijn uit
Skates verwachtte veel draad te zien. "Ik weet zeker dat in voorgaande jaren alles bedekt was met draad, maar deze keer was er weinig van te zien. Dus draad en wol zijn uit!"

Natuurlijk vloeiende vormen
Er was ook een behoorlijke verschuiving naar natuurlijk vloeiende vormen, vervolgt hij. "Dus zelfs als iets stijf was, zag het er vloeiend uit. De 3e opdracht had golven in de titel, dus dat zou een verklaring kunnen zijn."

Grote belangstelling
Over het algemeen merkte SKates dat er voor de ontwerpen veel belangstelling was. "De groenstrook met alle displays was de hele dag afgeladen vol, maar er was voor de deelnemers ook veel betrokkenheid bij de kraampjes. Hoewel ze niet benaderd mochten worden, deden de Competition Moment Makers in hun Here To Help
t-shirts hun uiterste best om alle vragen uit het publiek te beantwoorden. Ik kreeg het gevoel dat het publiek erg goed geïnformeerd was en ik zag verschillende oude en nieuwe deelnemers tussen de grote groepen toeschouwers."

Voor meer informatie:
Yan Skates
Bespoke Flowers
www.yanskates.co.uk
www.twitter.com/Yanskates
http://instagram.com/yanskates#
http://www.pinterest.com/yanskates/bespoke-flowers-by-yan-skates/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.