Uitdagingen van nu in gerberateelt vragen meer strategie

Elke veertien dagen komen twee adviseurs van Van Iperen langs en lopen ze mee tijdens het scouten. Hun aandacht gaat vooral uit naar de probleemgebieden. Daarna gaan ze in gesprek met de teeltmanager en de scout en bepalen ze de strategie voor de volgende twee weken. Rups en witte vlieg vormen op dit moment de grootste bedreiging. Peter Barendse en Hen Groenwegen van EveryD Flowers in gesprek met één van die adviseurs. Dat is Martijn Braber van Van Iperen, die bij Van Iperen vertelt over de uitdagingen in de gerberateelt en de oplossingen die er zijn.

EveryD Flowers telt drie locaties, twee in De Lier en één in Naaldwijk. Bij elkaar gaat het om 12 hectare gerbera’s, grootbloemige en mini’s. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie tussen Van Veen Gerbera en Barendse Gerbera’s. De producten worden afgezet via Colours of Nature, een Nederlandse coöperatie van gerberatelers. Hen: “Een paar jaar geleden hebben wij met z’n vijven de koppen bij elkaar gestoken en besloten één krachtig bedrijf te vormen, waarbij we allemaal onze eigen rol hebben. Zo ben ik teeltmanager op deze locatie en houd ik me bezig met zaken rondom energie. Peter is verantwoordelijk voor kwaliteit en gewasbescherming.” Peter: “Belangrijk in dit proces is dat je dezelfde visie en manier van werken hebt.”

De hele tekst is hier bij Van Iperen te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.