argument: duurzaamheid

Ziekenhuisgroep vervangt bloemen voor kunstbloemen

Noordwest Ziekenhuisgroep vervangt bloemen door kunstbloemen. Volgens de programmamanager duurzaamheid van de ziekenhuisgroep, met vestigingen in onder andere Alkmaar, Heerhugowaard en Den Helder, is dit een duurzame keuze.

Marco Lagrand, programma manager Duurzaamheid bij Noordwest Ziekenhuisgroep, zegt er het volgende over. "Het zit zo diep geworteld in onze cultuur, een mooi bosje bloemen op tafel. Helaas zijn verse bloemen niet duurzaam. Een bosje anjers kost al snel 1,3 kg CO2, wat gelijk staat aan 15 km autorijden. Daarnaast vraagt teelt van bloemen kunstmest en bestrijdingsmiddelen die grondwater, sloten en rivieren vervuilen. In Afrika (waar Nederland veel bloemen vandaan importeert) zorgt de bloementeelt voor waterschaarste. En als je er even bij nadenkt: na enige dagen worden de bloemen weggegooid en is de herinnering aan de achterliggende intentie ook verdwenen!"

Marco: "Noordwest Ziekenhuisgroep wil daarom het goede voorbeeld geven en kijkt kritisch naar het gebruik van bloemen. Wij plaatsen op afdelingen nu alleen nog kunstbloemen van #Reflower welke duurzaam zijn, hygiënischer, en voor gevoelige patiënten voorkomt het hooikoorts klachten en soortgelijke indicaties."

Hij vervolgt: "Ook in onze ziekenhuiswinkel gaan we binnenkort over op een pilot om alleen nog kunstbloemen te verkopen en te verhuren. Spannend, maar noodzakelijk om de beweging in gang te zetten. Voor jubilarissen lopen de gesprekken nog, maar naast het traditionele bosje bloemen hebben we nu ook al de keuze uit een boom cadeau. In plaats van CO2 gebruiken, een cadeau dat CO2 opneemt!"

Bron: LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.