Biobest neemt Braziliaanse Biotrop over

Biobest heeft het Braziliaanse bedrijf Biotrop overgenomen, een bedrijf dat 'biologicals' produceert en voor 2023 een verwachte omzet draait van BRL 679 mln (€128 mln). Biotrop is in handen van Aqua Capital, een in São Paulo gevestigde participatiemaatschappij met een focus op de agrisector.

Biobest zal 85% van de aandelen overnemen, op basis van een bedrijfswaarde van BRL 2,8 mld (€532 mln), op een volledig verwaterde basis. De resterende 15% wordt na een transitieperiode van drie jaar door Biobest overgenomen. Wanneer aan de gebruikelijke voorwaarden is voldaan, zal de transactie naar verwachting voor het einde van het jaar worden afgerond.

Deze transactie moet Biobest in staat stellen een belangrijke positie te verwerven in Zuid-Amerika en van start te gaan met de transformatie van specialist in biologische bestrijding en bestuiving in de tuinbouwsector naar een grote biologicals speler in de agrarische sector, op het gebied van biologische bestrijding, inoculatiemiddelen, biostimulanten en bestuivingsmiddelen in zowel de tuinbouw als de landbouw.

Meer informatie over de transactie leest u hier.

Voor meer informatie:
Biobest Group
Leehove 31
2678 MA De Lier
Tel.: +31 (0)174 75 22 50
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.