Workshop op 2 oktober 2023 : Introductie in agro-ecologie

In de workshop "Introductie in agro-ecologie" krijgt u de basis mee van wat agro-ecologie is en hoe het in Vlaanderen toegepast (kan) worden. Voor deze workshop hoeft u geen voorkennis te hebben, alleen een open geest. Toelichting wordt voorzien door Eline D’Haene (docent agro-ecologie aan de faculteit bio-ingenieurswetenschapen UGent) en Jo Bijttebier (coördineert mee het Living Lab Agro-ecologie en Biologische landbouw in Vlaanderen), meldt het CCBT.

De aanleiding voor de workshop is het debat met de vraag hoe we naar een veerkrachtig voedselsysteem kunnen evolueren. We willen hier allemaal aan meewerken maar zijn we goed genoeg bezig? "De agro-ecologische principes kunnen houvast bieden”, hoor je organisatie zoals FAO (Food and Agriculture Organization) dan adviseren. Maar wat is dan juist, agro-ecologie? En hoe kunt u hier binnen uw organisatie (nog meer) mee aan de slag gaan?

In de workshop gaan de deelnemers na de basis samen op zoek naar goede voorbeelden voor Vlaanderen, botsen ze op knelpunten en zoeken ze hoe ze daar een antwoord op kunnen bieden. De deelnemers zoeken actief naar hoe elke organisatie vanuit zijn eigen context hier mee aan kan werken. Of misschien ontdekken de deelnemers wel mooie nieuwe mogelijkheden tot samenwerking.

Praktisch:

  • Maandag 2 oktober 2023 van 09:00 tot 13:00 uur
  • Ellipsgebouw, Koning Albert II laan 35, Brussel, zaal 0.A.04
  • Inschrijven is hier mogelijk.

Bron: CCBT


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.