Orchideeën in de schijnwerpers op de Dag van de Orchidee

Vandaag zijn alle ogen op de orchidee gericht tijdens de Internationale Dag van de Orchidee. Al sinds 2012 wordt de ‘Koningin van het plantenrijk’ jaarlijks geëerd op eerste donderdag van september. Dit jaar valt deze dag op 7 september. Vanuit Orchidee Nederland – het collectief van kwekers en veredelaars – zijn internationale promotieactiviteiten georganiseerd, om de plant in al haar schoonheid te vieren.

Internationale promotiecampagne
De Internationale Dag van de Orchidee is onderdeel van de promotiecampagne ‘Schoonheid die blijft’. Het doel van de meerjarige campagne is om de buitengewone veelzijdigheid en lange houdbaarheid van orchideeën te belichten. Speciaal voor de Dag van de Orchidee is een promotiecampagne opgezet, om orchideeën in de schijnwerpers te zetten bij consumenten in de grootste afzetlanden Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland. Zo zijn er publicaties in lifestylemedia en dagbladen, stylingsessies met influencers, draait er een sociale mediacampagne en vindt er een influencersevent plaats in Hamburg.

Populairste bloeiende kamerplant
De orchidee is decennialang de populairste bloeiende kamerplant. Miljoenen huishoudens wereldwijd zijn versierd met orchideeën, waarvan er ruim 25.000 soorten bestaan.

Kijk voor informatie en inspiratie op www.orchidsinfo.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.