Rose Oberholtzer, Wenke Greenhouses

"Ik denk dat Taylor trots zou zijn geweest op wat we hebben bereikt"

Het vinden van geschoolde arbeidskrachten is een van de grootste uitdagingen in de tuinbouw in Noord-Amerika en daarom is het onbetaalbaar om goede medewerkers te hebben. Als ze echter vertrekken, kan een bedrijf voor enorme uitdagingen komen te staan. Onder trieste omstandigheden heeft Wenke Greenhouses dit seizoen met deze uitdaging te maken gehad, omdat een van de belangrijkste teeltmedewerkers, Taylor Dragicevich, eind mei door een misdaad om het leven is gekomen. In dit artikel vertelt Rose Oberholtzer, bij Wenke Greenhouses verantwoordelijk voor de productie van jonge planten, meer over dit ongewone teeltseizoen.

Wenke Greenhouses
Wenke Greenhouses is een grote kwekerij met vier vestigingen in Kalamazoo (VS) en een zusterbedrijf in Douglas. Het bedrijf kweekt en verkoopt het hele jaar door bloemen, met als belangrijkste gewassen eenjarige perkplanten en groenten voor de consumentenmarkt. Violen behoren tot de belangrijkste gewassen in het herfstprogramma van Wenke Greenhouse. "We hebben ongeveer acht weken waarin we tussen de 1.000 en 3.000 plugtrays violen per week zaaien." De jonge planten worden zelf geteeld tot eindproduct, waarop ze uiteindelijk worden afgezet aan tuincentra, hoveniers en de Kalamazoo Flower Group.

Uitdagend seizoen
Het overlijden van Taylor zorgde voor een bewogen seizoen. "We zijn diep bedroefd over het overlijden van Taylor. We hebben niet alleen een geweldig persoon verloren, maar ook iemand met geweldig veel kennis en ervaring. Voor het bedrijf en het viooltjesseizoen betekende dit een enorme uitdaging."

Het team, dat bestaat uit Ben Cramer, Regina Rapier en Rose zelf, had er een hele kluif aan om zonder Taylor te komen tot een mooi resultaat. "We hebben veel hulp gehad van een aantal bekende adviseurs uit de sector, zoals Ron Derrig, Bill Argo en Sonali Padhye, om er zeker van te zijn dat we met alle details tijdens de teelt rekening hielden. Todd Trimestra, een plaatselijke teler met veel ervaring op het gebied van de teelt van violen en herfstviooltjes, was zo vriendelijk om zijn expertise ter beschikking te stellen en ons op een geweldige manier te begeleiden. Zonder de inzet van dit team van bijzondere mensen waren we niet in staat geweest om dit seizoen te leveren. Ik denk dat Taylor trots zou zijn geweest op wat we hebben bereikt," aldus Rose.

Integratie van pluggen- en zaailingenteelt op één locatie
Wenke heeft de productie in trays en potten recentelijk geïntegreerd op één locatie en ook is een nieuwe Lead Plug Grower aangenomen.

Toekomstplannen
Wenke Greenhouses is onlangs ook nog uitgebreid. "We hebben nog eens 1,6 ha foliekas aan een van onze locaties toegevoegd en hebben een deel van de teelt naar die locatie verplaatst. Momenteel kweken we de meeste van onze jonge planten op één locatie, wat o.a. efficiënt is voor de logistiek."

Voor meer informatie:
Rose Oberholtzer
Wenke Greenhouses
Roberholtzer@wenkegreenhouses.com
www.wenkewholesale.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.