Bloemen uit Colombia: teelt, diversiteit en positieve impact op maatschappij en milieu

Met 60 soorten en meer dan 1400 rassen is het bloemenaanbod in Colombia niet alleen heel divers, maar heeft het telen ervan ook een positieve impact op maatschappij en milieu. Onlangs lanceerde Asocolflores twee promotievideo's over bloemen uit Colombia waarin al deze onderwerpen worden belicht en uitgelegd.

In de 2,5 minuut durende video hierboven is te zien dat de Colombiaanse bloemen naar meer dan 100 landen worden geëxporteerd (met de VS als hun grootste markt) en dat 85% van de boeketten die in de VS worden verkocht in Colombia zijn gemaakt. Als we kijken naar de arbeidskant van het verhaal, dan zien we dat de bloementeelt in Colombia goede en eerlijke banen oplevert voor meer dan 200.000 mensen, waarvan meer dan de helft vrouwen en dat er een kindervrij arbeidsbeleid is. De bloemen worden geteeld volgens strikte methodes die de natuur en het milieu respecteren; meer dan 50% van het water dat bijvoorbeeld wordt gebruikt is regenwater, wat miljoenen liters per jaar bespaart. Bodems herstellen zich dankzij een vermindering van 50% in het gebruik van gewasbeschermings-middelen. Bovendien levert de zon het hele jaar door schone energie. Colombia is de op één na grootste bloemenexporteur ter wereld en nummer één in anjers.

De andere video is de meer dan 1 minuut durende reclamespot, zie hierboven.

Proflora
Wil je meer informatie over de Colombiaanse bloemensector en de telers ontmoeten? Van 4-6 oktober 2023 vindt de bloemenbeurs Proflora plaats in Bogota.

Voor meer informatie:
Asocolflores
www.asocolflores.org

Flower of Colombia
www.flowersofcolombia.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.