SCAN voegt aanvullende lokale lijnen toe voor onderzoeksboringen

Het afronden van de landelijke seismische campagne betekent voor SCAN niet dat het programma klaar is met het verzamelen van nieuwe seismische data. In de zoekgebieden Utrecht en Amstelland zijn bijvoorbeeld al een aantal kortere lijnen uitgevoerd als aanvulling op de eerder verzamelde data. Deze lijnen zijn nodig om een beter lokaal inzicht te krijgen in de ondergrond rondom de onderzoeksboringen. Ook de data van deze aanvullende seismische lijnen worden beschikbaar gemaakt via NLOG. De data van de aanvullende lijnen in de zoekgebieden Utrecht en Amstelland zijn al beschikbaar.

De lijnen die nu worden toegevoegd aan het programma bevinden zich in de zoekgebieden Haarlem-Amsterdam West, West-Brabant Noord, Eindhoven, Apeldoorn-Deventer en Ede-Veenendaal. Het aanvullend onderzoek bestaat uit 9 lijnen met een totale lengte van bijna 57 kilometer. De werkzaamheden duren in totaal ongeveer drie maanden. In het zoekgebied Haarlem-Amsterdam West zal SCAN langs één lijn ook gebruik maken van de zogenoemde vibroseismiek methode. Hierbij worden de trillingen opgewekt met trilplaten. Voor de rest van het onderzoek zal SCAN gebruikmaken van de schotgatseismiek methode die eerder ook tijdens het landelijk onderzoek werd gebruikt.

Wanneer men op de hoogte wil blijven van de werkzaamheden kunt u zich aanmelden voor updates. Hier zijn de lijnen te bekijken.

Bron: Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.