Oud-tuinder Piet is predikant

Piet Ravensbergen uit Gees heeft een nieuwe kerk gevonden. Piet maakte als vijftiger de overstap van de glastuinbouw naar de kansel. Dat was een grote stap: de inmiddels 62-jarige geboren en getogen inwoner van het Zuid-Hollandse Rijnsburg werd verantwoordelijk voor mensen en niet langer voor tulpen en lelies. "Ik kom uit een groot, warm gezin waarin geloof en kerk een belangrijke plaats hadden", vertelt hij in het Dagblad van het Noorden.

Piet was tot 2010 als zelfstandig ondernemer werkzaam in de glastuinbouw in Rijnsburg. "Met een broer hadden we een middelgroot glastuinbouwbedrijf waar we met name tulpen en lelies teelden. In 2010 ben ik in Amsterdam theologie gaan studeren.”

Dat deed Piet in eerste instantie voor zijn persoonlijke ontwikkeling, niet met het doel om dominee te worden. "Later tijdens mijn studie heb ik besloten om toch als predikant aan de slag te gaan." Predikant vindt Piet een mooi vak. De bevestigings- en intrededienst van Ravensbergen in de Protestantse Kerk in Aalden vindt plaats op zondag 3 september.

Bron: Dagblad van het Noorden


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.