Eigenaar kassen vreest muggenoverlast bij komst zoetwaterplas

Een eigenaar van kassen, die gebruikt worden als stallingsruimte, heeft bezwaar gemaakt tegen het projectplan van Staatsbosbeheer en de provincie Noord-Brabant om in moerasgebied Weimeren één grote, robuuste natuureenheid te realiseren. In het plan staat dat er een zoetwaterplas wordt gemaakt in de buurt van de woning en het bedrijf van de betreffende eigenaar. Dit kan volgens de eigenaar tot verzakking en schade aan de kassen leiden en de eigenaar is ook bang voor muggenoverlast.

De rechtbank Zeeland- West-Brabant heeft op 17 augustus 2023 het bezwaar ongegrond verklaard omdat in een rechtszaak is aangetoond dat de muggenoverlast wel mee zal vallen. Er komt een schuilplaats voor muggen in de vorm van hoog opgaande ruigtevegetaties, struiken en bomen. Door deze "hangplek" wordt het voor de muggen onaantrekkelijk gemaakt om het natuurgebied te verlaten.

De rechtbank stelt dat de muggen de woning van de eigenaar niet zullen bereiken omdat er in de 190 meter tussen water en woning ook nog kassen staan. Daarnaast stelt Staatsbosbeheer dat er regelmatig gemaaid zal worden en dat er grote grazers actief zullen zijn. Er vindt geen procesvergoeding plaats in deze zaak.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.