Victor Monster (Liquidseal) over noodzakelijke reorganisatie:

"De markt is blijkbaar nog niet bereid om het alternatief voor plastic verpakkingen te omarmen”

Tholen - Vorig jaar september haalde het Leidse bedrijf Liquidseal, dat dat coatings maakt om bloemen, groenten en fruit een langere houdbaarheidsduur te geven, nog 1,7 miljoen euro op via NPEX om de organisatie uit te breiden en de processen te versnellen. Afgelopen week moest de directie - als beursgenoteerd bedrijf - melding maken van een noodzakelijke reorganisatie. "Uitermate vervelend", zo stelt directeur Victor Monster in een reactie aan deze site. "Maar de marktacceptatie gaat in een wat langzamer tempo dan we hadden gedacht en gehoopt. Om die reden hebben we afscheid moeten nemen van een aantal mensen."

In de directieverklaring stelt het bedrijf vast dat 2023 bijzonder moeizaam verloopt, de omzet van het rozenproduct nog steeds geen herstel laat zien en de marktacceptatie van het fruitproduct traag verloopt. "Ons bedrijf vindt haar oorsprong in de rozenmarkt. Dat is onze zogeheten backbone. Van daaruit is onze fruitcoating ontwikkeld. We hebben onze funding vorig jaar specifiek op het fruitproduct gericht om die ontwikkeling te versnellen, maar omdat we die versnelling niet zien, schakelen we nu even terug. We zullen het meer van de lange adem moeten hebben", aldus de directeur.

"We hadden juist geïnvesteerd in de organisatie om deze versnelling te realiseren, maar de markt is nog te afwachtend en omarmt de coatings nog niet zo snel als met de tijd en energie waarin wij de investering hebben gedaan," aldus Victor. "Het is uiteraard van groot belang dat ondanks deze ontslagronde voldoende slagkracht aanwezig blijft om in de voor ons belangrijkste markten actief te kunnen blijven. Voor India, Mexico, Kenia, Ecuador en Colombia blijft dat zeker aan de orde. We waren aan het schaken op veel borden tegelijk. Dat worden er nu even wat minder en we zullen even een stapje terug moeten doen naar de basis."

"Een aantal retailers pakken onze producten weliswaar erg positief op, alleen was de omzet die hiermee samenhangt onvoldoende om deze maatregelen uit te stellen. We werden geconfronteerd met een forse achterstand op ons budget, die elke maand groter werd. Dit bedreigt onze continuïteit en noodzaakt ons tot het treffen van een zware maatregel. Een forse ontslagronde is de enige wijze om de kosten aanzienlijk te verlagen; eind augustus zal deze ingezet worden", zo stelt de directeur, die aangeeft dat het ontslag voor minder dan 10 collega's geldt.

Toch blijft Monster positief gestemd over de lange termijn. "Als we kijken naar de trends in de markt, dan staan we met onze fruitcoatings aan de goede kant. Tegengaan van voedselverspilling is een belangrijk issue en ook de wetgeving rond bijvoorbeeld plastic verpakkingen spreekt duidelijk in ons voordeel. We blijven de toekomst dan ook zeker positief tegemoet zien. Binnen de AGF-categorie zien we de beste resultaten bij avocado, mango en citrus. Natuurlijk zijn er ook andere groenten- en fruitsoorten denkbaar, maar we zijn binnen Europa ook gebonden aan wet- en regelgeving. Zo hebben we hier nog geen toestemming voor ons komkommerproduct, terwijl we hier voor een perfecte toepassing hebben, die we in Mexico en Amerika al wel voeren. Maar hier zullen we geduld moeten hebben voordat we groen licht krijgen. De toekomst voor Liquidseal zien we zeker positief in!"

Voor meer informatie:
Victor Monster
Liquidseal
Schuttersveld 9
2316 XG Leiden
info@liquidseal.nl
www.liquidseal.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.