Hydrangea macrophylla Hi Tornado beste in buitentest

Jaarlijks organiseert het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland een test waarin de houdbaarheid van diverse soorten Hydrangea wordt geëvalueerd. Dit jaar heeft er specifiek een buitentest plaatsgevonden voor de macrophylla variëteiten. Uit de groep van dit jaar heeft de Hi Tornado van Sjaak van Schie zich onderscheiden als de beste combinatie van sierwaarde en houdbaarheid. Deze plant gaf lengte en viel vooral op door de dieprode kleur.

Gedurende een testperiode van vijf weken heeft deze variëteit zijn robuustheid en aanpassingsvermogen bewezen onder uitdagende omstandigheden, variërend van hoge temperaturen met fel zonlicht tot storm Poly. In deze omstandigheden heeft de plant zijn sierwaarde weten te behouden en liet zelfs een positieve ontwikkeling zien in de kleur van de bloemen en het nieuwe blad.

Evelyn Beckers en Roel van Schie

De Benchmark
De test vond dit jaar weer plaats op de buitenlocatie van het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Na een transport- en winkelsimulatie werden de planten buiten getest in potten zoals bij de consument. Na afloop was er voor iedere deelnemer een rapport beschikbaar met de foto's en resultaten zoals bladkwaliteit en het aantal goede en slechte schermen over de lopende testtijd. Het resultaat van deze test is een impressie over het product en hoe de kwaliteit zich verhoudt onder verschillende omstandigheden.

Visie van de kweker
Hi Tornado is een van de aanwinsten binnen de HI (Hydrangea innovation) breeding lijn van Sjaak van Schie. Als veredelingsbedrijf richt HiBreeding (een samenwerking tussen The Mastergrowers en Sjaak van Schie) zich op het ontwikkelen van sterke producten in elk segment van de keten.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.