Vlog: De kleurrijke wereld van Holstein Flowers

Gerbera’s zijn er in veel kleuren en soorten, maar hoe ontstaan die nieuwe, kleurrijke gerbera’s nou eigenlijk? Daan brengt in de derde aflevering van Vlog uit de Kas van dit seizoen een bezoek aan de ‘selectiekas’ van gerberakwekerij Holstein Flowers in De Lier. In deze speciale kas worden nieuwe gerbera’s ontwikkeld. Gerberateler Hans legt Daan alles uit over het veredelingsproces.

Mark, die in de vakanties en weekenden werkt in de gerberakas, doet een hbo tuinbouwopleiding en voert heel veel verschillende werkzaamheden uit op het bedrijf dat niet alleen nieuwe soorten ontwikkelt, maar ook zelf gerbera’s kweekt. Maar het interessantste vindt Mark toch wel alles rondom de veredeling. Hij is dan ook graag te vinden in de selectiekas. En daarnaast werkt hij natuurlijk graag samen met het scholierenteam en plukt hij enthousiast de vele verschillende gerbera’s.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.