Teler in gesprek met buurt voor inpassen wietteelt voor overheidsexperiment

In Rijsenhout wil een teler een wietteeltfaciliteit gaan realiseren. Tot onvrede van omwonenden die onder meer criminaliteit vrezen, zo weet NH Nieuws. Een buurman die potplanten teelt vreest de plannen omdat in zijn kassen minder daglicht zou vallen als er daadwerkelijk een teeltfaciliteit van acht meter hoog komt. De wietteler wil kunstlicht gebruiken en de kas volledig daglicht dicht maken.

De wietondernemer zegt in gesprek te zijn met de omgeving. Ook heeft er een infoavond plaatsgevonden in mei. De ondernemer toont zich bij NH Nieuws bereid om naar de buurt te luisteren. Hierdoor zou zelfs het telen in het huidige kassencomplex, dat voor sierteelt gebruikt werd, tot de opties behoren. Dan hoeft er niet gesloopt en geheid te worden.

De ondernemer met wietteeltplannen in Rijsenhout is één van de tien deelnemers aan het Experiment Gesloten Coffeeshopketen. "We dachten nooit dat we erdoorheen zouden komen." De teler hoopt volgend jaar zomer te kunnen gaan telen en leveren.

Achteraf erkent de teler dat de buurt (nog) eerder informeren goed was geweest om onrust te voorkomen. Omdat de plannen lang niet 'concreet genoeg waren' besloot de teler de buurt breed informeren uit te stellen.

Lees hier het hele verhaal van NH Nieuws.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.