Planten ontwikkelen beter wortelgestel in teeltproef met waterstof en zuurstof verrijkt water

Dit voorjaar vond er bij Vertify een eerste teeltproef plaats waarin tulpen water kregen dat verrijkt was met opgeloste waterstof- en zuurstofmoleculen. In het water zaten ook nanobubbels die zuivere waterstof en zuurstof bevatten. De leverancier van de benodigde technologie, Fundamental Systems uit Alkmaar, claimt positieve effecten voor het watersysteem en het gewas. Het watersysteem is namelijk schoon zonder chemische middelen en het gewas heeft een gezonder wortelmilieu, een betere weerbaarheid en een betere productie. Op Glastuinbouw Waterproof zijn de uitkomsten tot nu toe gedeeld.

Volgens Chief Technology Officer Mario van den Bree is de tulpenbroei naar wens verlopen. “Er zijn meerdere cultivars gebroeid met behandeld en onbehandeld water. Hoewel er bij het geoogste product geen grote verschillen zijn vastgesteld, was het algemene beeld wel dat de planten die het verrijkte water met nanobubbels kregen een sterker en beter ontwikkeld wortelgestel hadden. Dat zal zeker niet nadelig zijn voor de productie en de gezondheid van het gewas."

Meer over de uitkomsten van de proef is hier te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.