Peter Blommerde steekt Ossendrecht aan met zijn magnolia's

In de tuin van het Brabantse Ossendrecht ligt de tuin van Peter Blommerde. Ieder jaar is daarbij het hoogtepunt de magnolia. In een uitzending van binnenste buiten van KRO-NCRV vertelt Peter enthousiast over de "magnolia emperor" die nog open moet komen. Ook de "magnolia denudate yulan" is in zijn tuin te zien. Deze plant werd in China door boeddhisten bij tempels gezet als teken van puurheid.

Zijn eerste liefde was de "sequoidendron giganteum glaucum". Hij was zo onder de indruk van de grote boom dat hij er mee over wilde leren. Het gevolg daarvan was dat hij een tuin kreeg vol met coniferen. Maar waarom dan nu magnolia's? Peter: "Iemand zei tegen me: jij met je kerstbomentuin. Zet toch eens magnolia's." En in de video is te zien dat Peter dat heeft gedaan. Van acht magnolia's ging het naar 20 magnolia's en op dit moment staan er 130 magnolia's in de tuin. Hij vertelt dat hij dingen niet half kan doen dus het resultaat magnolia's in zijn tuin is overweldigend.

De liefde voor magnolia's van Peter houdt niet op bij zijn eigen tuin. Maar bekijk dat hier zelf in de uitzending van KRO-NCRV.

Bron: Binnenste Buiten KRO-NCRV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.