Fieldlab Bol zet stap richting duurzamere teelt bloembollen

Na de recente lancering van Fieldlab Waterstof in Agri start er weer een Fieldlab. Dit keer gaat het om Efro Fieldlab Bol, dat wordt uitgevoerd door Greenport NHN. In dit project gaan twaalf kwekers op praktijkschaal aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe teeltsystemen en het aanpassen van gangbare teeltsystemen voor bollenteelt. Doel van het project is de bollenteelt minder afhankelijk te maken van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Dit zou op termijn mogelijk moeten zijn, me het behoud van goede opbrengsten.


Rob Brekelmans

Kennis delen
De telers gaan in het eigen bedrijf en met hun eigen expertise aan de slag met nieuwe of aangepaste manieren van telen. Door resultaten met elkaar te delen verwachten de deelnemers de innovatie te versnellen. Programmamanager Rob Brekelmans: "Met Fieldlab Bol willen we een expertisecentrum zijn voor innovatieve (groene) teeltontwikkelingen in de bloembollen. We kunnen daarnaast een rol spelen om eventueel noodzakelijk systematisch onderzoek te initiëren als dat nodig is."

Fieldlab Bol krijgt financiële steun via Kansen voor West en heeft een looptijd van 4 jaar. In totaal zijn 17 partners bij het project betrokken. Naast de 12 bollentelers, Greenport NHN en stichting Fieldlab Bol, zijn dat Vertify (plannen en uitvoeren van onderzoeken en testen), Inholland Alkmaar en Vonk.

Bron: Greenport NoordHollandNoord


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.