Nieuwe teeltfaciliteit voor natuurlijke vijanden tegen wolluis

Op zondag 30 juli heeft BioBee, actief in geïntegreerde biologische ongediertebestrijding, tijdens een ceremonie in Sde Eliyahu - in het noorden van Israël - een nieuwe teeltfaciliteit in gebruik genomen.

Tijdens de openingsceremonie legde Ran Gan El, CEO van BioBee, uit: "Bij BioBee zijn we trots op het leveren van producten van hoge kwaliteit en toegewijde velddiensten - wat betekent dat we voortdurend op zoek zijn naar nieuwe oplossingen en nieuwe producten en protocollen ontwikkelen om onze klanten te helpen bij het beheren van de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. We zijn blij dat we deze nieuwe faciliteiten in gebruik kunnen nemen tijdens BioBee's 40e verjaardag. Deze nieuwe ultramoderne faciliteiten zullen een hogere teeltcapaciteit mogelijk maken en voldoende voorraad aanhouden van Anagyrus vladimiri en Cryptolaemus montrouzieri van hoge kwaliteit om aan de groeiende vraag te voldoen."

Wolluis vormt een verwoestende plaag in een groot aantal gewassen. De luizen zuigen sap uit het bastweefsel van de plant, wat leidt tot verkleining, chlorose, ontbladering en verwelking van de planten. Wolluizen scheiden ook honingdauw af dat als substraat dient voor zwarte roetdauw. Deze laatste veroorzaakt niet alleen esthetische schade aan de vruchten, maar verstoort ook de fotosynthese van de plant. Bovendien zijn wolluizen in staat om virusziekten over te brengen in planten die van groot economisch belang zijn.

"Onlangs hebben overheden wereldwijd steeds meer chemicaliën verboden die werden gebruikt voor de bestrijding van wolluis en zijn ze strenger geworden met betrekking tot het maximale residuniveau (MRL) dat wettelijk is toegestaan in of op landbouwproducten of veevoer. Door al deze veranderingen is biologische bestrijding een haalbaar alternatief geworden. We geloven dat deze nieuwe productiefaciliteit ons in staat zal stellen om aan de steeds groeiende vraag te voldoen", aldus Yali Dagan, VP Operations van BioBee, die het project leidde.

Voor meer informatie:
Biobee
Sde Eliyaho, 1081000, Israël
Tel.: +972 4 6096907
www.biobee.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.