Samenwerking BOAL Group en Flexibell: Nederlandse A-kwaliteit lokaal in China geproduceerd

BOAL Group en Flexibell Systems hebben een joint venture opgezet: BOAL Group Flexibell (BGF). Sinds de lancering eind 2022 hebben diverse kassenbouwers de expertise van BGF ingeschakeld om hun klanten in China te voorzien van hoogwaardige producten. BGF biedt lokaal geproduceerde producten in China met intensieve Nederlandse begeleiding.

Door de Nederlandse A-kwaliteit lokaal in China te produceren en leveren creëert BGF een level-playing-field in China voor kassenbouwers. Het principe van local-for-local, wat hiermee wordt bewerkstelligd, is bovendien 'een aanzienlijk duurzamere oplossing dan de aluminium systemen te verschepen vanuit andere werelddelen', stellen de samenwerkende bedrijven. Bijkomende voordelen voor kassenbouwers zijn het feit dat er geen importbelastingen worden geheven en dat het supply-chain risico wordt geminimaliseerd.

Om de band binnen de Chinese samenwerking verder te verstevigen bracht onlangs een delegatie van BOAL een bezoek aan de lokale productiefaciliteiten. Onder leiding van Jiayan Cai, als CEO eindverantwoordelijk voor BGF en Adri Pols, CEO van BOAL Group, bezochten een aantal technische specialisten op het gebied van aluminium extrusie, bewerking en design verschillende productielocaties, projecten en de vestigingen van BGF in Shanghai, Beijing en Tianjin.

Strategische zet
Adri Pols is te spreken over het intensieve bezoek en onder de indruk van de faciliteiten: "Het is niet mijn eerste bezoek aan (Chinese) productiefaciliteiten, maar ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de uiterst professionele insteek op alle locaties. De snelheid van de vooruitgang in China is indrukwekkend. Dat gecombineerd met onze hoge Nederlandse kwaliteitsstandaard zorgt ervoor dat de kassenbouwers met BGF een ongekend voordeel kunnen behalen in de Chinese markt, daar ben ik van overtuigd.

Het is mijn voortdurende missie om de kwaliteit en veiligheid van onze supply chain te waarborgen en onze productielijnen te optimaliseren voor onze partners. Dit bezoek heeft bevestigd dat lokale productie een cruciale troef is, waardoor we sneller, betaalbaarder en betrouwbaarder kunnen leveren voor de Chinese markt. Het is voor ons niet alleen een strategische zet in onze groeistrategie, maar ook een tastbaar bewijs van onze commitment om onze CO2 footprint te reduceren, waar ter wereld we ook actief zijn.”

Jiayan Cai is van mening dat het bezoek van BOAL Group aan China van essentieel belang is. "De uitgebreide kennisuitwisseling tussen de technische teams van beide partijen heeft geleid tot een versterking van de samenwerking, waardoor we beter kunnen inspelen op veranderende marktvragen en verbeterde diensten aan klanten kunnen leveren."

Photovoltaics-productielijnen
Onderdeel van missie was ook een bezoek aan photovoltaics-productielijnen van Jetion in Hai’an. Flexibell, BOAL Group en Wouter de Roos hebben gezamenlijk geïnvesteerd in deze productielijnen via een ‘special purpose’ Solar joint venture genaamd Energy Ports.

Voor meer informatie:
BOAL Group
info@boalgroup.com
www.boalgroup.com

Flexibell Systems
info@flexibellsystems.com
www.flexibellsystems.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.