Tuinders melden zich om flexibel met elektriciteit om te gaan

De zoektocht van netbeheerder Liander naar bedrijven in de regio’s Flevopolder, Utrecht en Gelderland die flexibel met hun elektriciteitsvermogen kunnen omgaan heeft circa 50 geïnteresseerde bedrijven opgeleverd. Deze bedrijven meldden zich na een brede oproep om mee te helpen om het elektriciteitsnet flexibel te gebruiken, zodat er meer ruimte ontstaat voor nieuwe aanvragers. De resultaten van deze oproep worden meegenomen in het onderzoeksrapport, dat in september/oktober zal verschijnen.

Onder de geïnteresseerde bedrijven zitten onder meer tuinders en kleinere industrieën. Een eerste inschatting is dat deze bedrijven samen een beperkte hoeveelheid aan flexpotentieel voor de hele regio meebrengen. De vraag naar flexibel vermogen in het gebied is momenteel groter. Wanneer het flexaanbod niet voldoende is, blijven veel partijen op de wachtlijst staan. De netbeheerders analyseren momenteel in hoeverre de aangeboden hoeveelheid flexibel vermogen een oplossing biedt voor het congestievraagstuk.

Bron: Liander


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.