Verplaatsing glastuinbouwbedrijf naar Rijsenhout maakt ruimte voor woningbouw

Het college van B&W heeft met een wijziging in het bestemmingsplan de verhuizing van een glastuinbouwbedrijf van Lisserbroek naar de Kruizemuntweg in Rijsenhout mogelijk gemaakt. Dat meldt de gemeente Haarlemmermeer. Wethouder Jurgen Nobel van Ruimtelijke Ontwikkelingen: "En daarmee slaan we twee vliegen in één klap. De verplaatsing versterkt het glastuinbouwgebied in Rijsenhout en maakt tegelijk ruimte voor woningbouw in Lisserbroek."

De verplaatsing sluit aan bij regionaal beleid waarin staat dat grootschalige glastuinbouw bij voorkeur in Rijsenhout komt te staan. Ook is het goed voor de economie van Rijsenhout, volgens de gemeente. In Lisserbroek zorgt de verplaatsing van het bedrijf voor ruimte voor nieuwe woningen. Het bedrijf ligt namelijk in de voorgenomen woningbouwlocatie Lisserbroek Binnen Turfspoor.

Definitief vastgesteld
Het ontwerpbesluit van het college om het bestemmingsplan aan te passen heeft vorig jaar zes weken ter inzage gelegen. Daar kwamen drie reacties op. Die leidden tot aanpassing van het besluit, maar hadden geen groot effect op het plan. Het plan is nu definitief vastgesteld door het college en wordt weer ter inzage gelegd. Belanghebbenden hebben dan zes weken de tijd om bij de Raad van State beroep in te dienen.

Kassen in Rijsenhout. Foto: Kees van der Veer

Bron: Gemeente Haarlemmermeer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.