Frambozenboom Raspbeary: een nuttige plant en sierstruik in één

Lekker en praktisch tegelijk: de Rubus idaeus Raspbeary van kwekerij Heinje heeft niet alleen vitaminerijke frambozen tijdens de zomer, maar zorgt ook voor een rugvriendelijke oogst in je eigen snoeptuin dankzij zijn 40 cm hoge stammetje. De plant is dan ook toepasselijk frambozenboom genoemd.

In tegenstelling tot andere frambozenstruiken groeit Raspbeary op een klein stammetje van ongeveer 40 tot 50 centimeter hoog. In de loop der jaren kan hij een totale hoogte van wel twee meter bereiken. Dankzij deze buitengewone groeihoogte is het oogsten aangenaam en vriendelijk voor de rug. De frambozenboom kan zowel in een pot op het balkon of het terras worden geplant, als solitair in de tuin. Vanwege zijn winterhardheid kan hij temperaturen tot -24°C verdragen.

De vruchten zijn fruitig-zoet en worden gedurende de zomermaanden van juli tot september aangemaakt. Hierdoor zijn de frambozen perfect als snoepfruit voor je eigen tuin en ook geschikt om mee te koken. De witte komvormige bloemen van de plant zijn te zien van mei tot juli, en de frisgroene, veervormige bladeren met gezaagde randen maken het aantrekkelijke uiterlijk compleet. Ook de dieren in de tuin zullen blij zijn met de Raspbeary: de nectar en pollen van de frambozenboom-bloemen trekken een verscheidenheid aan insecten aan.

Raspbeary wordt bij Heinje verkocht in een bessenkleurige pot van 4,6 liter. Het etiket met logo, dat een geïllustreerde beer met een bes in zijn mond toont, trekt ongetwijfeld de aandacht van consumenten in het tuincentrum.De combinatie van bes en beer zorgt bovendien voor een slim woordspel met herkenbaarheid, dat een positief gevoel oproept en consumenten aanzet tot aankoop.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.heinje.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.