Bloemen- en plantenexport krimpt 4%

De Nederlandse bloemen- en plantenexport sluit het eerste halfjaar van 2023 af met een exportwaarde van 4 miljard euro; een krimp van 4%. Dit maakt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) bekend op basis van de exportstatistieken van Floridata. De export van bloemen kromp met 4% naar 2,4 miljard euro en voor planten kromp de export met 2% naar 1,6 miljard euro.

“De laatste twee maanden tonen kleine lichtpuntjes in de cijfers”, stelt Matthijs Mesken, directeur van de VGB. “Met name onze belangrijkste exportlanden het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk laten een krimp zien. Handelaren maken zich zorgen over de nog hogere kosten voor personeel, inspecties en transport. We hopen dat handelaren in staat zijn om hun marges te behouden of te vergroten. Een schappelijke prijs voor onze mooie bloemen en planten is nodig om de kosten te kunnen maken.”

bron: Floridata


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.