10 concrete acties in 1e ESG-rapport Royal Van Zanten

Royal Van Zanten heeft haar eerste Environment, Social, Governance (ESG) rapport uitgebracht. Het rapport is de volgende stap in de duurzaamheidsontwikkelingen van Royal Van Zanten.

Maarten Goos, CEO van Van Zanten Breeding: “Duurzaamheid gaat over zorgen voor morgen. Het zijn echter onze acties van vandaag die het verschil maken. De ESG-rapportage helpt ons verantwoording af te leggen over die acties.”

Veredeling voor duurzaamheid
Veredeling is de corebusiness van het bedrijf. Royal Van Zanten wil rassen ontwikkelen die de biodiversiteit en een gezond ecosysteem ondersteunen. De tweede focus in veredeling ligt op het ontwikkelen van rassen die ziekteresistent en stresstolerant zijn, en die kunnen worden gekweekt met laag energieverbruik.

Andere duurzaamheidsdoelen gaan over de transitie naar 100% groene energie, biologische productie, een circulair watersysteem en klimaatneutraal werken in 2040. Het bedrijf wil ook systemen voor medewerkersontwikkeling en werkomstandigheden verbeteren en loonverschillen (living wage gap) reduceren.

Het rapport geeft veel voorbeelden en 10 concrete acties uit 2022 die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen. Het betreft projecten die relevant zijn voor medewerkers en partners.

Lees het hele ESG rapport van Royal Van Zanten of bekijk de bedrijfspolicy hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.