Compas Agro groeit door op Brightlands Campus Greenport

Op dinsdag 11 juli 2023 hebben Compas Agro en Brightlands Campus Greenport Venlo een overeenkomst gesloten over één van de gebouwen op het campusterrein, ook wel bekend als de
St. Jansboerderij. Compas Agro kan zich met deze nieuwe locatie,
die vlak naast hun toekomstige nieuwe proefvelden ligt, verder doorontwikkelen.

De komende maanden staan voor het onderzoeks- en adviesbureau nog in het teken van het uitvoeren van het onderzoek en het teeltadvies. Vanaf 1 november 2023 verhuist het bedrijf van Villa Flora naar de nieuwe locatie op de campus, waar een uitbreiding is voorzien van de kantoorruimtes (de boerderij met vergaderruimtes) en een uitbreiding van de proefvelden.

Compas Agro is sinds 1 januari 2019 gevestigd op de Venlose campus. Het bedrijf heeft al verschillende eigen onderzoeks- en proefvelden op de campus waarmee ze onder andere de effecten van diverse teeltcondities, groene gewasbescherming en biodiversiteit onderzoeken van gewassen als aardbeien, asperges, blauwe bessen, nieuwe teelten zoals eiwit- en vezelrijke gewassen.

Nieuwe stap
Volgens Dirand van Wijk, teeltadviseur en samen met Ronnie de Hoon eigenaar van Compas Agro, is deze uitbreiding voor het bedrijf een mooie kans. "We zijn al geruime tijd bewoner van Brightlands in Venlo. We weten ons te onderscheiden door onze proefvelden, onze kapitaalsintensieve teelten, het onderzoek en het teeltadvies en daarin zijn we aanvullend voor de campus en de regio. We zijn fysiek aanwezig met gewassen op deze campus en dat is uniek. De vollegrondsteelten en de nieuwe teelten zijn economisch van groot belang voor deze regio."

"Door de groei van ondernemers gedreven- en toegepast onderzoek kunnen wij nu deze nieuwe stap maken. Een stap die zekerheid biedt voor ons en die kansen biedt voor telers, partners en andere bedrijven op de campus. Met deze stap, binnen vijf jaar na onze oprichting, kunnen we ons verder doorontwikkelen van startup naar scale-up op de campus. Daar zijn wij, maar zeker ons personeel, trots op.”

Jubileum
Na de verhuizing eind dit jaar zal Compas Agro met partners en relaties hun opening en hun vijfjarige jubileum vieren op vrijdag 12 januari 2024.

Bron: Brightlands Campus Greenport Venlo


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.