Agri Investment Fund steekt geld in verbetering Vlaamse land- en tuinbouw

MRBB, de financiële holding van de Boerenbondgroep, investeert via haar Agri Investment Fund (AIF) in innovatieve bedrijven die inzetten op een verdere verduurzaming van de Vlaamse land- en tuinbouw. Barbara Berckmans (Investeringsmanager bij AIF), Patrik Haesen (CEO van AIF) en Raf Sels (CEO van MRBB) vertellen er bij Boerenbond meer over.

AIF ontstond in 2007. Het lijkt erop dat het jaar 2025 voor heel wat bedrijven uit de AIF-portefeuille het jaar van de waarheid zal worden. “Dan verwachten we voor heel wat van de startups de eerste echte commerciële stappen, en dat zal dus ook het moment zijn waarop Vlaamse land- en tuinbouwers de meerwaarde van AIF kunnen ontdekken”, aldus Patrik Haesen.

AIF zit in de tussentijd in elk geval niet stil, want recent kondigde men nog een kapitaalsverhoging van 5 miljoen aan in Biotalys. “Een beslissing die absoluut noodzakelijk was om Biotalys te helpen om de volgende stap te zetten. Het traject dat een gewasbeschermings-middel, ook al is het biologisch, moet afleggen vooraleer het goedgekeurd wordt, is enorm lang en kapitaalintensief. Er was dus extra ondersteuning vanuit AIF nodig en als het kan geven we die dan ook.”

Lees hier het hele verhaal.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.